Для профілактики раку, високого тиску та холестерину: як харчуватися після 50 років

У раціоні треба зберігати баланс білка, клітковини та корисних жирів

З віком для збереження здоров’я треба змінювати свій раціон. У звичні продукти у 25 років, не підходять для підтримки здоров’я в 50 років. Передусім необхідно знижувати калорійність продуктів.

Третина раціону повинні складати фрукти та овочі, а ще 15% рекомендується відводити злакам.

Обов'язкова присутність листкових овочів, зокрема шпинату, салату та всіх видів капусти. Це не тільки клітковина, вітаміни й мінерали, але й багаті необхідними антиоксидантами продукти. Зокрема лютеїн, який міститься в овочах, допомагає зберегти зір, захищаючи сітківку від вікової дегенерації.

Для поповнення запасів білка оптимально обирати квасолю та інші бобові. Бобові чудово регулюють рівень цукру в крові та знижують рівень поганого холестерину. Єдиний виняток - консервована квасоля. З нею варто бути обережніше через високий вміст натрію.

Обов'язково вживати кисломолочні та інші ферментовані продукти, наприклад, тофу і квашена капуста. Вони підтримують мікрофлору кишківника та містять необхідний кальцій і унікальні амінокислоти.

Щодо олії - треба зробити ставку на оливкову олію. Чудово додати в раціон лляну й гарбузову олію. Вони містять величезну кількість вітаміну Е і корисних жирів.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: useti

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook