Для чого школа, ненависна дітям та батькам? Відома лікарка висловилася про освіту в Україні

Її палко підтримали українці

Зокрема у коментарях до відео від TSN.ua з Заслуженим лікарем України, доктором медичних наук, професоркою Ольгою Богомолець.

Відома українка озвучила тему, яка, судячи з коментарів, отримала неймовірний відгук в українських батьків та освітян:

Школа, яка не вчить дітей мислити, а вчить дітей вчити, яка дає купу домашки додому.

 

Де втомлені мама чи тато мають прийти і ще стояти над дитиною і щось виводити, переводити і сваритися, щоб дитина щось доробляла.

 

Замість того, щоб говорити і давати дитині любов.

Школа, яка вчить бути чемним, правильно поводитися з викладачем, вчителем, яка мотивує батьків брати додаткові заняття з вчителями, щоб вчителі більше заробили, а дитина отримала кращу оцінку і потім, врешті-решт, ти розумієш, що треба брати репетиторів, бо вони інакше не вступлять в університет і не складуть ЗНО.

Ольга Богомолець продовжує:

  • Для чого така школа, після якої потрібно брати репетиторів на ЗНО, поясніть мені? – ставить риторичні запитання Богомолець.
  • Для чого така школа, після якої треба сваритися з дитиною?
  • Для чого така школа, в яку діти не хочуть ходити?
  • Для чого така школа, яка не вчить цінностям?
  • Школа, яка не вчить дітей мислити, а вчить вчити…

Відео зібрало сотні коментарів, ось деякі з них:

user-lr4bn3vz6m

На жаль такі реалії, школа ненависна як дітям, так і батькам.

 

user-bo5rw3uc9j

Ці всі питання до Міністерства освіти, які запровадили НУШ, зліплений із шматків закордонної освіти, вчителі лише виконавці без жодних прав, лише купа обов’язків.

 

Planet_Advanture

Дійсно, шкільну систему нам потрібно міняти. Потрібно вчити дітей аналізувати а не завчати, мислити критично, адаптуватися, і т.д.

 

user-xf9bm1ro8b

Вибачте, але українська школа обрізає дітям крила. Вони виходять з купою комплексів, невпевнені в собі, в своїх силах і знаннях.

 

anna_birch

В нашій сім'ї було шасливе життя, доки не прийшла школа. Школа не цікава, купа домашки, весь час йде на ненависну школу, це жах у нашій сім'ї

 

 

user-wl3jh6qt2x

Як легко говорити про те як не треба, як важко зробити так як треба, відштовхуючись від старих берегів і пливучи навпомацки в туман. Оце НУШ. Багато балачок, загравання з батьками і підміна наполегливої праці пустими розмовами про дитиноцентризм. Результат - випускники не готові до реального життя.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook