Для чого школа, ненависна дітям та батькам? Відома лікарка висловилася про освіту в Україні

Її палко підтримали українці

Фото ілюстративне, з мережі

Зокрема у коментарях до відео від TSN.ua з Заслуженим лікарем України, доктором медичних наук, професоркою Ольгою Богомолець.

Відома українка озвучила тему, яка, судячи з коментарів, отримала неймовірний відгук в українських батьків та освітян:

Школа, яка не вчить дітей мислити, а вчить дітей вчити, яка дає купу домашки додому.

 

Де втомлені мама чи тато мають прийти і ще стояти над дитиною і щось виводити, переводити і сваритися, щоб дитина щось доробляла.

 

Замість того, щоб говорити і давати дитині любов.

Школа, яка вчить бути чемним, правильно поводитися з викладачем, вчителем, яка мотивує батьків брати додаткові заняття з вчителями, щоб вчителі більше заробили, а дитина отримала кращу оцінку і потім, врешті-решт, ти розумієш, що треба брати репетиторів, бо вони інакше не вступлять в університет і не складуть ЗНО.

Ольга Богомолець продовжує:

  • Для чого така школа, після якої потрібно брати репетиторів на ЗНО, поясніть мені? – ставить риторичні запитання Богомолець.
  • Для чого така школа, після якої треба сваритися з дитиною?
  • Для чого така школа, в яку діти не хочуть ходити?
  • Для чого така школа, яка не вчить цінностям?
  • Школа, яка не вчить дітей мислити, а вчить вчити…

Відео зібрало сотні коментарів, ось деякі з них:

user-lr4bn3vz6m

На жаль такі реалії, школа ненависна як дітям, так і батькам.

 

user-bo5rw3uc9j

Ці всі питання до Міністерства освіти, які запровадили НУШ, зліплений із шматків закордонної освіти, вчителі лише виконавці без жодних прав, лише купа обов’язків.

 

Planet_Advanture

Дійсно, шкільну систему нам потрібно міняти. Потрібно вчити дітей аналізувати а не завчати, мислити критично, адаптуватися, і т.д.

 

user-xf9bm1ro8b

Вибачте, але українська школа обрізає дітям крила. Вони виходять з купою комплексів, невпевнені в собі, в своїх силах і знаннях.

 

anna_birch

В нашій сім'ї було шасливе життя, доки не прийшла школа. Школа не цікава, купа домашки, весь час йде на ненависну школу, це жах у нашій сім'ї

 

 

user-wl3jh6qt2x

Як легко говорити про те як не треба, як важко зробити так як треба, відштовхуючись від старих берегів і пливучи навпомацки в туман. Оце НУШ. Багато балачок, загравання з батьками і підміна наполегливої праці пустими розмовами про дитиноцентризм. Результат - випускники не готові до реального життя.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень