Для чого наші бабусі після чищення риби крутили столову ложку в руках

Раніше про цей лайфхак знали всі

З чим зазвичай асоціюється риба? Звісно ж, із запахом, який не до вподоби майже всім. Тож є різні способи усунути цей сморід. Наприклад, старші люди довіряють одному перевіреному методу з металевою ложкою.

Ложка і риба

Цей метод раніше завжди використовували господині й рибалки. Після того, як почистили рибу, люди не починали зразу мити руки, а крутили у руках столову ложку. Немов натирали нею долоні і пальці.

Виявляється, це не просто дивна звичка, а старий лайфхак.

 

Метал усуває запахи.

Різкі запахи риби, м'яса, цибулі або часнику викликають водонерозчинні жири, які входять до їх складу. Звичайне класичне мило може утворювати плівку, яка «консервує» такі жири на руках і зберігає неприємний аромат.

А ось при контакті з ложкою жири взаємодіють з солями нікелю, які зазвичай містяться в сталі, і через це розпадаються. Після цього запах пропадає, а залишки речовин можна легко змити водою з милом.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook