Для чого додавати у гречку соду: Ефект вас здивує

Лайфхак всупереч здоровому глузду

Сода — це лужний продукт, який додає стравам повітряності та пухкості. Окрім випічки її можна додавати навіть у соду, кажуть досвідчені господині.

Додавши соду ваша гречка не підгорить, а стане ніби невагомою. Її структура точно вас здивує. Ба більше, окрім цього сода очистить гречку. Якщо ви погано промили крупу, то сода знищить усі погані речовини, які були на поверхні гречки.

Як це працює?

Перед приготуванням каші крупу ретельно промиваємо і заливаємо її водою в пропорції 1 до 2. Ставимо на середній вогонь і варимо. Після закипання додаємо в гречку сіль.

Коли гречка почне збільшуватися, треба додати соду з розрахунку 0,5 ч.л. на 200 г сухої крупи. Після цього зменшуємо вогонь і варимо до повного випаровування води.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook