Смачне диво-дивне за 15 хв: галушки із картоплі у вершковому соусі (РЕЦЕПТ)

Такого Ви ще не готували і даремно!

Рецептів з картоплею просто безліч Мабуть, через те, що її можна і варити, і смажити, і запікати, і в різні страви додавати. Але сьогодні ми пропонуємо до Вашої уваги дещо новеньке, аби дійсно здивувати рідних - картопляні галушки у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • Картопля — 500 г
  • Пшеничне борошно — 50 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Вершки — 100 мл
  • Біле сухе вино — 50 мл
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Часник — 2 зубчики
  • Олія — 3 ст. л.
  • Вершкове масло — 25 г

Приготування:

Неочищену картоплю ретельно миємо й запікаємо у фользі протягом години при 200 градусах. Готову картоплю студимо, чистимо і розминаємо (краще робити це не блендером, а вручну).

Тоді додаємо до картопляного пюре яйце, борошно й сіль. Викладаємо масу на присипану борошном поверхню й замішуємо м'яке тісто.

З нього розкачуємо корж товщиною 1 см, який потім ріжемо на квадратики. Кожен квадратик приминаємо виделкою і всі їх відправляємо у морозилку на 30 хв.

Підмерзлі галушки обсмажуємо на суміші олії та вершкового масла: по 5-7 хв з кожного боку. Тоді викладаємо їх на тарілку і відставляємо в сторону на кілька хвилин.

Тим часом у сковороді протягом 2-3 хв тушкуємо нарізані цибулю і часник. Вливаємо сюди ж вино, а після закипання - додаємо галушки і вершки.

Тушкуємо на слабкому вогні ще протягом 5 хв.

Щоб відтінити ніжну текстуру галушок у соусі, на тарілку можна викласти також скибочки соковитого огірочка, помідорів і болгарського перцю. Не буде зайвою і свіжа зелень.

Джерело: UkrMedia

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook