Дівчина замерзла на смерть, бо її висадили з маршрутки у ніч (ФОТО/ВІДЕО)

На Житомирщині

Ми всі – за капіталізм. Історія, яка трапилася в сусідній із Рівненщиною області – жахлива. Вона показує, чим конкретно капіталізм відрізняється від соціалізму.

ОТЖЕ

Дівчина, їй 21 рік, і вона, як виглядає, не мала грошей. На дворі була глупа ніч – 4-та ранку. Її висаджують із маршрутки, і вона йде далі через ліс. Йде, замерзає і гине.

Це коротка суть історії. Далі подробиці.

Як повідомляє сайт Олевськ.zt.ua, дівчину звали Ірина, вона їхала до Олевська супроводжувати з олевської до житомирської лікарні хвору матір.

«В результаті переляку дівчина заблукала, потрапила в боброву яму, де і зупинилося її серце. 10 січня на місці загибелі її і знайшов батько».

За словами ж поліції

«Водій пояснити, чому він висадив дівчину, не може».

 

При цьому житомирські правоохоронці в окремому прес-релізі повідомили, що вони офіційно встановили - дівчина вийшла з маршрутки «не розрахувавшись».

Навіть більше.

Як виявляється:

Водій маршрутки, який висадив дівчину в ніч, фігурує у двох смертельних аваріях (перша, коли він був за кермом власного авто, друга у 2014 р, коли був за кермом автобуса).

Які емоції викликає у вас це повідомлення?

Теоретично, не можна виключати, що загибла сама вискочила з маршрутки. Місцева депутат та журналіст Олена Галагуза навіть написала в ФБ, що загибла нібито «була напідпитку».

Але от цікаво, що їй відповіли в коментарях:

Ігнатьєв Олександр Я разговаривал с ее сестрой.
Дело было в рождество и алкоголь в крови вполне мог присутствовать. Она ехала к маме в больницу, и забыла деньги. Хотела дать телефон в залог. На улице было минус 20 и время было 4 часа ночи. Она зашла в лес и заблудилась.


Во-первых, она девушка и оставлять ее на дороге ночью опасно даже в летний период. Транспорт там ходит редко.


Во-вторых, почему такой график, что для поездки в районный центр надо вставать посреди ночи.

 

Почему на Олевский вокзал не пускают других перевозчиков? Почему монополизированы перевозки одним перевозчиком и нет элементарной конкуренции?

 

Володимир Рабош Посварилася з батьками???? А нічого, що її мати в тей час лежала в Олевській лікарні??? В той ранок її перевозили в Житомирську обласну лікарню. Сама вийшла на зупинці в лісі , за 5 км. від місця посадки. Хоча збиралась супроводжувати хвору матір до Житомира! Де ж Олена, тут логіка???

Давайте, все ж, не будемо виносити остаточних вердиктів, але на секунду припустимо, що там, на Житомирщині, дійсно був такий нічний маршрут, де на Різдво дівчину висадили в глупу ніч на мороз, бо та не мала чим заплатити за проїзд.

Ви взагалі вірите, що таке в нашій сьогоднішній Україні можливе?

 

І ви думаєте, що таке також могло б трапитися і на Рівненщині? Щоб людину взяли і висадили вночі, бо в неї не було чим розрахуватися? Взимку?

Олексій Бухало, роблячи репост матеріалу BBC на цю тему, вивів дискусію на геть несподіваний рівень.

Ось як це було:

Олексій Бухало

Від ранку мене не залишає одне питання – ну як так може бути?

 

Сергій Ковальчук дуже просто, бо дії водія відповідають сучасним цінностям українців: немає грошей – немає послуги, все інше - побічне...

 

Олексій Бухало Зима, ніч, 25 грн. Вранці читав, що пропонувала телефон лишити. В маршрутці люди були....


Сергію, "накрила" історія. Навіть, пояснення ніякі не хочеться шукати. Просто без коментарів з такими "українцями".

 

Сергій Ковальчук так ми разом всі живемо так уже пару десятків років, я думав, що ти вже звик

 

Olga Tkachenko Цікаво чому ніхто з пасажирів не запропонував заплатити за дівчину?

 

Tamara Zabuta То не люди були в маршрутці, а співучасники цинічного вбивства. Вони не люди.

Натисніть плей. Дуже важливі нові подробиці від Олени Галагузи - прямо з лікарні, де лежить мама загиблої

Далі ще один несподіваний поворот обговорення від Костянтина Дяченка.

УВАГА:

Kostyantyn Dyachenko Зі мною колись трапилася історія дуже подібна. Поїхав я до міста за 30 км від того де я перебував на той час. Поїхав потусити. Затусив до пізна і вирішив що вертатимусь першим потягом який їхав о 4й годині ранку. Але так затусив шо протусив усі гроші.

 

 Вирішив їхати зайцем. Піймали мене трошки далі чим на пів дороги. Висадили на глухій станції посеред лісу. Додому близько 10км, а наступна електричка через 2 години.

 

Вирішив піти лісом додому. Я то дійшов, хоч і був достатьно виснажений і п'яний. Може б і я тоді заблукав якби не було в тому лісі велодоріжок і дороговказів... А хто вгадає що то за країна була?

 

Kostyantyn Dyachenko Мороз був градусів 10, а то і 15 зі знаком -. І провіднику я теж намагався пояснити що дуже хочу додому і мені всього дві станції лишилось і ніхто мене не пошкодував.

 

Просто я чую в деяких коментарях нотки про українців і ніби це ми такі і сякі, але зі мною це сталося у Швеції коли я їхав з Хельсьінборгу в Енгелхольм. Я просто думаю: якби я тоді замерз, хтось звинуватив би безжалісного провідника, чи написали б про п'яного українця?

Сергій Ковальчук значить такі цінності загалом у всього людства, а не лише у українців...

Ми маємо багато що сказати з приводу прочитаного разом із вами, але …

Промовчимо

Радіо Трек: НОВИНИ

Микола Кульчинський Радіо Трек
Поширити в Facebook