«Дістанемо з-під землі чи з того світу»: нелюдів, які відрізали голову полоненому, обіцяють знайти (ВІДЕО)

«Живими їх не залишать» (с)

Московія знову показала свій оскал, і це їй може дорого коштувати. Принаймні, є надія, що світові лідери трохи змінять свою тональність і почнуть, нарешті, чути Україну та реагувати на її потреби.

Увечері 11 квітня проросійські ресурси поширили відео, на якому  окупанти відрізають голову, ймовірно, українському військовому, що опинився у полоні. Судячи з відео, військовий ще був живим, коли росіяни чинили свій злочин.

На відео — люди у військовій формі, розмовляють російською та мають білі пов’язки, що є розпізнавальним символом окупантів. На руці чоловіка, якого катували, є жовта пов’язка, що зазвичай використовують для ідентифікації українські військові. На відео видно зелене листя, тож, імовірно, запис могли зробити дещо раніше.

Усі військові злочинці будуть притягнені до відповідальності

Такі дії з полоненими підпадають під поняття воєнного злочину. Згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду, воєнні злочини — це тортури або нелюдське поводження, включно з біологічними експериментами; умисне заподіяння сильних страждань, серйозних тілесних ушкоджень або шкоди здоров'ю; віроломне вбивство чи поранення комбатанта ворога.

За фактом злочину СБУ розпочала досудове розслідування за статтею «Порушення законів та звичаїв війни».  Голова Служби безпеки Василь Малюк наголосив, що злочинці понесуть покарання:

«Ми знайдемо цих нелюдів. Якщо треба буде — дістанемо всюди, де б вони не були: з-під землі чи з того світу. Але за скоєне вони точно понесуть покарання», — зазначив  Василь Малюк.

Процесуальне керівництво злочину здійснює Офіс генпрокурора. Там зазначили, що слідчі уже розшукують причетних до скоєних злочину та встановлюють особу потерпілого.

На відео з катуванням українського полоненого відреагував Президент України Володимир Зеленський:

Є те, що нікому у світі неможливо ігнорувати: як легко ці звірі вбивають. Це відео страти військового полоненого світ повинен бачити. 

 

Це відео Росії - якою вона є. Що це за істоти? Для них немає людей. Син, брат, чоловік, чиясь дитина... Це відео Росії, яка намагається зробити саме це новою нормою. Таку звичку - знищувати життя. Це невипадковість. Це епізод. Так було раніше. Так було у Бучі. Тисячі разів.

Володимир Зеленський закликав світових лідерів засудити державу агресора та допомагати Україні, щоб подолати терориста.

 

Джерело «hromadske» 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook