«Дістанемо з-під землі чи з того світу»: нелюдів, які відрізали голову полоненому, обіцяють знайти (ВІДЕО)

«Живими їх не залишать» (с)

Московія знову показала свій оскал, і це їй може дорого коштувати. Принаймні, є надія, що світові лідери трохи змінять свою тональність і почнуть, нарешті, чути Україну та реагувати на її потреби.

Увечері 11 квітня проросійські ресурси поширили відео, на якому  окупанти відрізають голову, ймовірно, українському військовому, що опинився у полоні. Судячи з відео, військовий ще був живим, коли росіяни чинили свій злочин.

На відео — люди у військовій формі, розмовляють російською та мають білі пов’язки, що є розпізнавальним символом окупантів. На руці чоловіка, якого катували, є жовта пов’язка, що зазвичай використовують для ідентифікації українські військові. На відео видно зелене листя, тож, імовірно, запис могли зробити дещо раніше.

Усі військові злочинці будуть притягнені до відповідальності

Епізод російського відео

Такі дії з полоненими підпадають під поняття воєнного злочину. Згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду, воєнні злочини — це тортури або нелюдське поводження, включно з біологічними експериментами; умисне заподіяння сильних страждань, серйозних тілесних ушкоджень або шкоди здоров'ю; віроломне вбивство чи поранення комбатанта ворога.

За фактом злочину СБУ розпочала досудове розслідування за статтею «Порушення законів та звичаїв війни».  Голова Служби безпеки Василь Малюк наголосив, що злочинці понесуть покарання:

«Ми знайдемо цих нелюдів. Якщо треба буде — дістанемо всюди, де б вони не були: з-під землі чи з того світу. Але за скоєне вони точно понесуть покарання», — зазначив  Василь Малюк.

Процесуальне керівництво злочину здійснює Офіс генпрокурора. Там зазначили, що слідчі уже розшукують причетних до скоєних злочину та встановлюють особу потерпілого.

На відео з катуванням українського полоненого відреагував Президент України Володимир Зеленський:

Є те, що нікому у світі неможливо ігнорувати: як легко ці звірі вбивають. Це відео страти військового полоненого світ повинен бачити. 

 

Це відео Росії - якою вона є. Що це за істоти? Для них немає людей. Син, брат, чоловік, чиясь дитина... Це відео Росії, яка намагається зробити саме це новою нормою. Таку звичку - знищувати життя. Це невипадковість. Це епізод. Так було раніше. Так було у Бучі. Тисячі разів.

Володимир Зеленський закликав світових лідерів засудити державу агресора та допомагати Україні, щоб подолати терориста.

 

Джерело «hromadske» 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень