Дієтолог розповів як харчуватися під час війни, щоб зберегти здоров’я

Аби не пригнічувати імунітет і забезпечити організм необхідними поживними речовинами

Дієтолог Ольга Безугла розповіла про правила харчування в умовах війни. Адже зміни раціону можуть позначатися на імунній системі.

Як харчуватися в війну

Війна найбільший стрес, при цьому зміна харчових звичок й режиму харчування може призвести до зниження імунітету та підвищення сприйнятливості до інфекцій.

Дієтолог розповіла правила, які допоможуть зберегти організм при зміні харчування:

  • Обирайте білкову їжу, овочі й жири. При такому балансі організм насичується, а значить почуття голоду настане не так швидко
  • Обирайте продукти тривалого зберігання. Так ви матимете повноцінне харчування, навіть якщо вдома не буде світла чи газу.
  • Щодо вуглеводів, робіть ставку на каші, картоплю, макарони. Але чергуйте ці продукти між собою.
  • З білкових продуктів - м'ясо, сир, яйця, м'ясні та рибні консерви або рослинний білок - бобові, сочевиця, квасоля (зокрема консервовані);
  • Потрібна клітковина - всі доступні сезонні овочі;
  • Включіть в раціон жири, наприклад горіхи, насіння, сало і рослинну олію - джерело вітаміну А, Д, Е і фолієвої кислоти. Це додасть енергії.

Джерело: Новини.live

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook