Дієтолог назвала найшкідливіший овоч: від нього краще відмовитися (ФОТО)

Цей овоч часто можна побачити на столах українців

Лікарі вважають, що найбільш «нездоровим» овочем є картопля.               

Її вживання радять звести до мінімуму або взагалі виключити із раціону, розповіла дієтолог, нутриціолог, фахівець зі спортивного харчування Тамара Крамченікова.

Чому від картоплі краще відмовитися?

Нутриціолог каже, що овоч має низьку цінність за вмістом вітамінів і мінералів,  але високу калорійність і дуже багато крохмалю, який розпадається в організмі до простих вуглеводів, глюкози та фруктози, тому його регулярне вживання може додати зайві кілограми.

Також картопля виводить з організму рідину, порушуючи водний баланс, через що може змінюватися рівень цукру в крові.

Однак якщо вживати картоплю, то краще робити це правильно.

В МОЗ порадили їсти варену картоплю без жиру, з овочами, в шкірці. А ще краще, щоб овоч був холодним.

 

При цьому шкірка допоможе зберегти вітаміни й мінерали, а крохмаль перейде в потрібну, резистентну форму і засвоїться кишківником.

Найкраще картоплю запікати або варити в шкірці, на пару або в мікрохвильовій печі.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook