Дешевий хек можна приготувати смачніше, ніж лосось: трюк перетворить просту рибу у делікатес

Весь секрет у клярі

Хек має низку переваг: корисний і доступний. Однак на смак він не такий, як лосось. Хоча досвідчений кухар знайшов спосіб, як приготувати цю рибу такою ж смачною, як, наприклад, червону. Ви точно збережете цей рецепт і повторите не один раз.

Інгредієнти:

  • хек – 1600 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • борошно – 100 г;
  • приправа для риби – 1 ч. л.;
  • панірувальні сухарі – 100 г;
  • сухий часник – 1 ч. л.;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • зерниста гірчиця – 1 ч. л.;
  • рослинна олія – 3 ст. л.;
  • яйця – 3 шт.

Рибу очистити від нутрощів, прибрати плавці та нарізати на порційні шматочки. Перекладаємо хек у форму для запікання, посипаємо сіллю, приправою для риби, сухим часником та паприкою.

Поливаємо рибу олією, змащуємо кожен шматочок. Ретельно втираємо спеції у м’ясо, залишаємо маринуватися на пів години.

В цей час потрібно підготувати кляр. У тарі з’єднуємо яйця з майонезом та зернистою гірчицею. Окремо змішуємо борошно з панірувальними сухарями.

Викладаємо на деко пергамент, змащуємо його олією. Мариновану рибу обвалюємо в сухарях і муці, а потім обволікаємо в яєчній суміші.

Кладемо рибу на деко, накриваємо змоченим у воді пергаментом. Випікати хек потрібно в духовці при 180 градусах приблизно пів години.

Виходить соковита та ароматна риба, яка замінить лосося на столі.

Джерело: gospodynka

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook