Дешеве м'ясо зникло з українських прилавків: ціни зросли до 172 грн/кг

Скільки зараз коштує курятина, яловичина та свинина

В Україні стрімко дорожчає м’ясо.

Тепер найдешевше можна знайти лише від 100 грн/ кг.

За рік ціни на куряче філе, яловичину та свинину в Україні зросли на 25,5%, 18,8% та 7,4% відповідно. Тепер курятина коштує від 115 грн/кг. За кілограм яловичини продавці просять у середньому від 172 грн, а за свинину – від 124 грн, повідомляє Today.ua.  

Через високу собівартість українського м'яса зростає його імпорт із західноєвропейських країн, де воно коштує дешевше.

В Україну все частіше привозять закордонну свинину.

Імпорт цього м'яса у 7 разів перевищив експорт продукту. А через збільшення обсягу імпорту скорочується виробництво вітчизняного продукту, що призводить до ще більшого його подорожчання.

Зростання цін на м'ясо експерти пов'язують зі зростанням цін на енергоносії. З цієї ж причини буде зростання  цін та соняшникову олію, хліб, вершкове масло та молоко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook