Деруни з сиром (РЕЦЕПТ)
Хто ж їх не любить?
- картопля - 1 кг
- цибуля - 200 г
- яйця - 2 шт.
- часник - 2 зубчики
- борошно - 2 ст. л. (з вершком)
- сметана - 2 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець
- олія для смаження
Для начинки:
- сир кисломолочний - 250 г
- часник - 1 зубчик
- яйця - 1 шт.
- сметана - 1 ст. л.
- зелень кропу - пів пучка
- сіль, чорний мелений перець
Готуємо начинку.
Зелень кропу дрібно посікти ножем.
Сир викласти в посудину, додати сметану і розім’яти виделкою, потім додати яйце, посолити, поперчити і ретельно перемішати. До сиру вичавити часник і додати зелень кропу. Все перемішати. Начинка готова.
Готуємо картопляне “тісто”.
Картоплю і цибулю очистити від шкірки. Спочатку на дрібній терці натерти цибулю та часник. Потім натерти картоплю, періодично перемішуючи її з цибулею – сік цибулі не дасть картоплі швидко потемніти.
До картопляної маси додати яйця, борошно, сметану, сіль та перець і добре перемішати.
У сковороді розігріти олію. Столовою ложкою набирати картопляну масу і викласти на сковорідку круглі тоненькі оладки. На оладки викласти сирну начинку і злегка її розрівняти.
Сирну начинку рівномірно “прикрити” картопляною масою. Деруни з кожного боку обсмажити на середньому вогні до рум’яної скоринки. Подавати страву теплою зі сметаною.
Деруни з сиром готові.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Фото - з мережі
Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ