Деруни по-єврейськи: тільки три інгредієнти і жодного грама борошна

Виходять дуже соковиті

Пропонуємо приготувати картопляний делікатес, який часто готують єврейські господині. У рецепті не використовується борошно, а вистачає крохмалю, який залишився від картоплі.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – на смак
  • Сіль – на смак
  • Олія – на смак

Очистіть і помийте картоплю. Натріть на дрібній тертці над мискою з холодною водою. Цибулю також очистіть і натріть на тертці у миску з водою.

Вичавіть рідину із суміші картоплі і цибулі. Покладіть суміш у чистий кухонний рушник і повторно вичавіть зайву рідину, яку не вдалося видалити руками.

Злийте воду, але крохмаль, що осів на дні миски, збережіть.

Покладіть картоплю і цибулю назад у миску з крохмалем. Додайте яйце, сіль та перець. Змішайте.

Розігрійте олію для смаження у чавунній сковороді на середньому вогні.

Обережно викладайте тісто столовою ложкою в гарячу олію. Злегка натисніть, щоб вийшло коло. Смажте, доки краї не стануть золотисто-коричневими, і переверніть, щоб обсмажити іншу сторону по 1-2 хвилини з кожної сторони.

Викладіть деруни на паперовий рушник і подавайте зі сметаною.

Джерело: shuba

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook