Де безпечніше ховатися під час обстрілів, якщо поруч немає бомбосховищ

Експерт дав відповідь

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що під час обстрілів найбільш безпечним укриттям, якщо немає бомбосховища, може стати погріб. Оскільки він заглиблений у землю і має перекриття.

– Погріб більш безпечний, бо він заглиблений у землю. Він обкопаний як мінімум з трьох сторін, і зверху, як правило, два перекриття – саме перекриття погребу та перекриття покрівлі. У вас буде більше шансів уціліти саме там.

 

А якщо вибух станеться поруч із будинком, то земля візьме на себе всю кінетичну енергію вибуху та уламки. Максимум, що може статися – якщо розрив дуже близько до погреба, вас там може засипати або контузити від ударної хвилі, –  пояснив Олег Жданов.

Однак якщо немає ні бомбосховища, ні погреба, то найкраще використовувати правило двох стін у будинку.

– У будинку бажано перебувати за двома стінами. Але не забувайте, що стіна в пів цегли – це перегородка, яка ударною хвилею буде винесена як звичайне вікно, і ще може завдати травм людині, яка використовує правило двох стін. Потрібно враховувати дві капітальні стіни, дві опорні, – сказав Жданов.

А якщо людина ховається у підвалі, то там обов’язково має бути кілька виходів, щоб можна було вибратися у разі завалу будинку.

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook