Ціла гора котлет із 300 г фаршу: потрібно додати один продукт

Можна приготувати багато котлет на всю сім'ю, навіть якщо фаршу зовсім мало

Існує кілька продуктів, які можна додати у фарш, навіть якщо його зовсім мало. Вони збільшать масу сирого м'ясного продукту і дозволять вам насмажити набагато більше котлет, ніж якби ви обійшлися без додаткових інгредієнтів. Отже запам'ятовуйте, що додати в котлети для маси.

Рис або картопля

Для того щоб швидко збільшити масу сирого фаршу, можна натерти в нього 2-3 бульби картоплі. Ті, хто не хоче використовувати картоплю, має альтернативу - варений рис. Пів склянки чи склянку рису потрібно відварити, остудити і тільки потім додати в сирий фарш.

Деякі господині скажуть, що це вже не котлети з курячого фаршу чи будь-якого іншого, а тефтелі. Можливо й так, але менш смачними вони від цього не стали.

Вівсяні пластівці

Ще один бюджетний варіант, яким користуються багато господинь - ніхто й не здогадається, що в котлтах мало м'яса. Розповідаємо, як зробити такі курячі котлети (з вівсяною найкраще поєднується саме курячий фарш).

Вам знадобляться:

  • 300 г фаршу;
  • 1 склянка вівсяних пластівців;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 2-3 часточки часнику;
  • 1 ст.л манки;
  • 1 яйце.

Вівсяні пластівці викласти на тарілку, залити окропом і накрити кришкою, почекати 10 хвилин, доки пластівці не розбухнуть.

Поки чекаєте, нашаткувати ріпчасту цибулю і натерти на тертці часник.

Викласти у фарш пластівці, цибулю, часник, а також вбити 1 яйце і всипати 1 ст. л. манки.

Такий нехитрий прийом допоможе швидко збільшити масу сирого фаршу в 2 рази. Додатково за бажанням можна додати тертий сир, але легко обійтися і без нього.

З отриманого фаршу сформувати котлети й обсмажити їх із двох боків до готовності на пательні, змащеній олією.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook