Ціла гора котлет із 300 г фаршу: потрібно додати один продукт

Можна приготувати багато котлет на всю сім'ю, навіть якщо фаршу зовсім мало

Існує кілька продуктів, які можна додати у фарш, навіть якщо його зовсім мало. Вони збільшать масу сирого м'ясного продукту і дозволять вам насмажити набагато більше котлет, ніж якби ви обійшлися без додаткових інгредієнтів. Отже запам'ятовуйте, що додати в котлети для маси.

Рис або картопля

Для того щоб швидко збільшити масу сирого фаршу, можна натерти в нього 2-3 бульби картоплі. Ті, хто не хоче використовувати картоплю, має альтернативу - варений рис. Пів склянки чи склянку рису потрібно відварити, остудити і тільки потім додати в сирий фарш.

Деякі господині скажуть, що це вже не котлети з курячого фаршу чи будь-якого іншого, а тефтелі. Можливо й так, але менш смачними вони від цього не стали.

Вівсяні пластівці

Ще один бюджетний варіант, яким користуються багато господинь - ніхто й не здогадається, що в котлтах мало м'яса. Розповідаємо, як зробити такі курячі котлети (з вівсяною найкраще поєднується саме курячий фарш).

Вам знадобляться:

  • 300 г фаршу;
  • 1 склянка вівсяних пластівців;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 2-3 часточки часнику;
  • 1 ст.л манки;
  • 1 яйце.

Вівсяні пластівці викласти на тарілку, залити окропом і накрити кришкою, почекати 10 хвилин, доки пластівці не розбухнуть.

Поки чекаєте, нашаткувати ріпчасту цибулю і натерти на тертці часник.

Викласти у фарш пластівці, цибулю, часник, а також вбити 1 яйце і всипати 1 ст. л. манки.

Такий нехитрий прийом допоможе швидко збільшити масу сирого фаршу в 2 рази. Додатково за бажанням можна додати тертий сир, але легко обійтися і без нього.

З отриманого фаршу сформувати котлети й обсмажити їх із двох боків до готовності на пательні, змащеній олією.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень