Чинить моральний тиск, або Чому вчителі з Рівненщини виступали проти директора

Були й прихильники

Освітній скандал на сесії Рівненської обласної ради. Вчителі Олександрійської мистецької школи-інтернату не хочуть бачити своїм керівником Наталію Тарасевич.

Кажуть – жінка тисне на колектив. Питання про продовження контракту з директором школи виносили на голосування. Наталія Тарасевич – єдина кандидатура в списку.

Вчителька математики Світлана Косинець говорить, що коли в школі обирали учасників конкурсної комісії для обрання керівника закладу, директорка сама визначила, хто туди входитиме від школи:

Така тривога колективу в тому, хто буде на посаді директора, не даремна. Оскільки Наталія Ростиславівна чинить моральний тиск на людей.

 

Аби обрати представників з колективу на конкурсну комісію, провели збори трудового колективу.

Перед зборами заступник з навчально-виховної роботи Ярмушко Валентина Володимирівна підходила до окремих людей та називала прізвища, які потрібно було озвучити на обрання в конкурсну комісію.

Нагадаємо, що конкурсна комісія з обрання керівників навчальних закладів складається з представників Рівненської облради, громадських організацій і трудового колективу самого навчального закладу.

Також Світлана Косинець запевняє, що директор примушувала вчительку математики відмовитися від проведення низки уроків. Окрім того, персонал школи нарікає, що в гуртожитку, де живуть діти, надто холодно.

Є у Наталії Тарасевич і прихильники. Віталій Павлов займається реабілітацією дітей зі Сходу. Разом із бухгалтеркою Тетяною Горпинчук вони запевняли депутатів, що незадоволені директоркою лише маленька частина вчителів.

Утім, депутати кандидатуру Наталії Тарасевич не підтримали. Конкурс оголошуватимуть повторно.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook