Чи відремонтують до 26 квітня пам’ятник Жертвам Чорнобиля у Рівному

Про цей ремонт ветерани-чорнобильці просять не один рік, бо виглядає знак, кажуть, жалюгідно

Ще позаторік про поганий стан пам'ятного знака розповідав депутатам міськради голова правління міської громадської організації «Рівненські ветерани-чорнобильці» Микола Гайбонюк. Він казав, що

основа пам’ятника розповзається і опускається. Плитка, якою він обкладений, пообвалювалася. З бетонних пілонів повідвалювалися шматки.

І коли у 2019 році у Рівному відкривали вулицю Героїв-чорнобильців, тодішній міський голова Володимир Хомко пообіцяв, що пам’ятний знак Жертвам Чорнобильської катастрофи оновлять. І обіцянки дотримався, каже Микола Гайбонюк :

Проєкт реконструкції розробили торік і передали управлінню капітального будівництва. Нині проєкт рішення про виділення коштів готують на сесію міськради. Орієнтовно це близько 1,5 млн грн.

 

Ми не хочемо там чогось надзвичайного: просимо лише зробити з сірого граніту пілони і основу, бо на ній вода збирається. А форма і розміри пам’ятного знака залишаться ті ж.

Втім, до 26 квітня - 35-ої річниці аварії на ЧАЕС - оновити пам’ятний знак не встигнуть. В управлінні капітального будівництва обіцяють завершити роботи до 14 грудня – Дня вшанування  учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Хоча ветерани-чорнобильці, каже Микола Гайбонюк, просили, щоб це було зроблено до Дня Незалежності чи Дня міста.  

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Мирослава Опанасик Радіо Трек
Поширити в Facebook