Чи допоможе Петро Олексійович збудувати в Рівному «Футбол-арену» ім. Порошенка? (ФОТО)

За 600 млн грн

Серед скелетів у шафах та антресолях, що з ними має розбиратися Олександр Третяк, окрім дивовижного кафе «Русана», є не менш дивовижний стадіон «Авангард».

Якщо довкола «Русани» кругами ходить публіка достатньо інтелігентна, то з вимогами збудувати їм стадіон на сесію міської ради приходять бійці більш міцної статури. Запити цих футбольних фанатів виглядають непомірними: вони хочуть, аби місто взяло і збудувало їм стадіон...

Як заявив в ефірі Радіо Трек міський голова Рівного – поточна вартість добудови стадіону «Авангард» становить 546 млн грн.

 

«Це останні цифри, про які мені доповідали», - сказав тоді Третяк.

Реально ж ми всі розуміємо, що в підсумку воно дійде й до 600 мільйонів загальної вартості, а то й більше. 106 мільйонів місто – наших з вами коштів – на цей дивовижний театр абсурду вже витратило. І тепер от має витратити ще 500.

Так вимагають спортивні активісти. А активісти у нас – це святе, чого б вони не вимагали: собачих притулків, «Русан» чи стадіонів.

Та й те ж сказати – за 500 мільйонів місто могло б штук 30 тих «Русан» надрукувати якимось новітнім 3D-принтером в різних кінцях міста. Та ще стільки ж собачих притулків на додачу, аби всі були щасливі.

 

Єдине не зрозуміло де тих 500 мільйонів взяти і чи дійсно мешканці Рівного готові підтримати настільки безтямні витрати міського бюджету на щось, в чому зацікавлена не така вже й велика група довколафутбольних активістів?

Решту людей цілком влаштував би якийсь нормальний НЕ ПОМПЕЗНИЙ стадіон, де можна було б грати в футбол, приймаючи матчі прем’єр-ліги,  та була б енна кількість роздягалень також і для спортсменів-легкоатлетів.

Однієї-двох трибун на 5000 глядачів було б для таких потреб цілком достатньо, але…

Як ми знаємо, проєкт реконструкції стадіону «Авангард» розробили колись люди, наближені до тогочасного львівського спонсора/власника клубу «ВЕРЕС».


Того самого, який пізніше перепродав ТОВ «ВЕРЕС» самому собі та переназвав його на «Львів».


І проєкт нам – за наші ж гроші – зробили тоді такий, що до сих пір усі за голови хапаються і не знають що з тим проєктом робити.

Що робити?

Наша пропозиція всім – отямитися і подивитися правді в вічі. Та запитати себе – скільки ще, окрім потрачених 106 мільйонів, м. Рівне здатне витратити на будівництво стадіону «Авангард»?

 

Якщо ще 106,4 млн, то треба зупинити будівництво, переробити відповідним чином нинішній проєкт і завершувати «Авангард» згідно до наявних у міста на це коштів.

Не влаштовує?...

Тоді треба знаходити інші джерела фінансування.

Теоретично, «Авангард» можна було б спробувати включити до переліку проєктів ДФРР та «Великого будівництва».


Але це суто теоретично. Для цього керівництво області має кістьми лягти і пожертвувати будівництвом Спорткомплексу на Макарова, яке (будівництво) знаходиться у їхньому віданні й вимагає не менших затрат.

 

Навряд чи це можливо

Хто міг би реально допомогти міському голові Рівного?

Очевидно, що його – безпосередній партійний керівник – Петро Порошенко.

По-перше, експрезидент знає всі ходи та виходи в  коридорах влади, а по-друге, він має там ще немало своїх людей, які нікуди не поділися з приходом на Банкову – Зеленського. По третє, у Порошенка є потужна депутатська фракція у ВРУ, яка дуже часто голосує спільно зі «Слугами народу».

 

При цьому міських голів партія «Європейська солідарність» має в Україні не так вже й багато.

 

Фактично, одного – Олександра Третяка. І він опинився в достатньо непростій ситуації з цим стадіоном «Авангард», реконструкція якого дісталася йому у спадок. Треба допомогти.

Рівне, напевно, з легкістю пішло б на те, щоби переназвати «Авангард» на стадіон ім. Петра Порошенка, якби лиш експрезидент допоміг знайти на нього урядові кошти чи вклав у цю справу – свої власні заощадження.

ФК «Верес», зі свого боку, міг би теж віддячити за це Петру Олексійовичу – чималим пакетом акцій клубу, що їх тепер може придбати кожен. Однак…

Ми пропонуємо усім бути реалістами й виходити з наступного:

  1. Ніхто грошей на добудову стадіону «Авангард» у м. Рівне не дасть: ні Уряд, ні Зеленський, ні Порошенко.

     
  2. Фінансувати добудову стадіону зможе лише Бюджет м. Рівне та (можливо) ФК «Верес». Сумарно це ще додатково десь 150 млн грн. Навряд чи більше.

     
  3. Напевно, саме в межах цих коштів і треба щось собі планувати і вирішувати. Вже.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook