Чорниця з цукром на зиму: рецепт для ледачих господинь

Чорниця — надзвичайно корисна

Усі ми любимо літо за велику кількість фруктів і овочів. Червень і липень ще й чудовий час, коли можна запастися ягодами і зробити заготовки на зиму.

Наприклад, закрити на зиму чорницю, перетерту з цукром.

Користь її колосальна, смак чудовий, а мороки з нею зовсім небагато.

Чорниця  — містить багато корисних речовин і вітамінів, у тому числі вітамін С, завдяки якому наш організм бореться з різними інфекціями. Також чорниця покращує зір. Вона містить антоціани  — пігменти, які мають на очі чудовий лікувальний вплив.

Звичайно, ніяка консервація не замінить користь свіжих ягід. Поки триває сезон чорниці, бажано насолоджуватися свіжою ягідкою. Проте також варто подумати і про запаси на зиму. Існує багато способів зберігати корисні ягоди.

Рецепт чорниці з цукром без варіння

Для приготування знадобиться:

1 кг -  чорниці,
2 кг - цукру.

Ретельно перебрати ягоди, помити і просушити. Потім засипати цукром і подрібнити блендером. Наповніть чорницею сухі стерилізовані банки. Зверху засипте цукром і закрийте пластмасовими кришками. Такі ягідки можна зберігати у холодильнику.

Якщо плануєте зберігати чорницю у морозилці, то цукру можна покласти менше  — так її смак і властивості будуть більш природними.


Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook