Чому тунель під залізницею у Рівному не може бути там, де зручно людям: пояснення міського голови

Йдеться про підземний перехід під коліями в Басовому Куті

Спеціальна комісія міськради вирішила будувати тунель ближче до школи №14 - одразу навпроти заїзду на вулицю Їжакевича.

Однак депутат від округу Анатолій Чугуєвець вважає, що зробити його треба за 50 метрів далі – у місці, де школярі, зазвичай, переходять колії – між зупинкою «Нарсуд» і будинком №111 на вулиці Малорівненській. 

Мовляв, тієї ж думки і більшість мешканців Басового Кута

Але міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що має відповідь проектантів щодо того, чому тунель потрібно розташувати саме там, де вказала комісія:

- У відповіді чітко записано, що вибрано це місце з дозволу залізниці тому, що це єдине місце, де не треба водопониження робити і не треба вглиблюватися.

 

Якщо переносити там, де вони хочуть, то треба заглиблюватися в землю нижче ґрунтових вод, будувати каналізаційно-насосну станцію, відводити воду.

 

Я просто дав прикинути, скільки це буде коштувати. Як це буде 40 мільйонів, то я вас запевняю, що цього переходу там не буде. Якщо буде якась прийнятна ціна – тоді так. Ні, то загородимо залізницю, будуть обходити далеко.  

За словами міського голови, для будівництва КНС треба підводити електроенергію, встановлювати трансформаторну підстанцію, насоси.

І залізниця ще не дала дозволу будувати тунель у місці, про яке просив Чугуєвець. Поки їй лише направили відповідний запит. Коли надасть відповідь, проектанти зроблять розрахунки, скільки підземний перехід у цьому місці може коштувати.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Мирослава Опанасик Радіо Трек
Поширити в Facebook