Чому тунель під залізницею у Рівному не може бути там, де зручно людям: пояснення міського голови

Йдеться про підземний перехід під коліями в Басовому Куті

Люди вже давно протоптали стежку саме тут, але тунель запроектували -- в іншому місці

Спеціальна комісія міськради вирішила будувати тунель ближче до школи №14 - одразу навпроти заїзду на вулицю Їжакевича.

Однак депутат від округу Анатолій Чугуєвець вважає, що зробити його треба за 50 метрів далі – у місці, де школярі, зазвичай, переходять колії – між зупинкою «Нарсуд» і будинком №111 на вулиці Малорівненській. 

Мовляв, тієї ж думки і більшість мешканців Басового Кута

Десь тут має бути тунель згідно проекту, хоча це не влаштовує людей

Але міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що має відповідь проектантів щодо того, чому тунель потрібно розташувати саме там, де вказала комісія:

- У відповіді чітко записано, що вибрано це місце з дозволу залізниці тому, що це єдине місце, де не треба водопониження робити і не треба вглиблюватися.

 

Якщо переносити там, де вони хочуть, то треба заглиблюватися в землю нижче ґрунтових вод, будувати каналізаційно-насосну станцію, відводити воду.

 

Я просто дав прикинути, скільки це буде коштувати. Як це буде 40 мільйонів, то я вас запевняю, що цього переходу там не буде. Якщо буде якась прийнятна ціна – тоді так. Ні, то загородимо залізницю, будуть обходити далеко.  

Це ще одне місце, де мешканці Басового Кута просять покласти їм плити до колії та облаштувати переїзд

За словами міського голови, для будівництва КНС треба підводити електроенергію, встановлювати трансформаторну підстанцію, насоси.

І залізниця ще не дала дозволу будувати тунель у місці, про яке просив Чугуєвець. Поки їй лише направили відповідний запит. Коли надасть відповідь, проектанти зроблять розрахунки, скільки підземний перехід у цьому місці може коштувати.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень