Чому в СРСР їли пельмені з оцтом

Причина цього - банальна

Виявляється, в СРСР не було особливого вибору добавок до пельменів. А оцет був найдешевшою з них. Тому пельмені їли саме з оцтом.

Крім цього, він корисний, бо контролює апетит.

 

У ньому є вітаміни групи B і пектин.

 

Також оцет допомагає при мігрені, похміллі, розладах шлунково-кишкового тракту.

Але не всім оцет корисний. Його потрібно уникати людям, які мають проблеми з нирками чи підвищену кислотність шлунка.

Як варили пельмені в СРСР

Рецепт - легкий. 

  • Набрати в каструлю 1,5-2 л води. Посолити її і вкинути пару листків лаврового листя та 3 перчинки-горошинки. 
  • коли вода закипить, висипати пакет пельменів і постійно їх помішувати;
  • після спливання пельменів зменшити вогонь і варити їх ще 7 хвилин;
  • дістати пельмені з води;
  • у тарілку кинути шматок вершкового масла;
  • 1 ложку оцту розбавити 3 ложками олії, додати солі і перцю, налити в тарілку і вмочати у цю рідину пельмені. 

Джерело: www.unian.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook