Чому не можна рубати дерево волоського горіха: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Волоський горіх — це не просто рослина, а справжній талісман, який може принести вам багато користі, якщо ви ставитесь до нього з повагою і розумінням

Волоський горіх має свою енергетику та впливає на наше життя. Наші предки знали про це і дотримувалися певних правил щодо вирощування, збирання та використання волоського горіха.

Вони вважали, що горіх може принести як добробут, так і невдачу, залежно від того, як ми ставимося до нього. Однозначно горіх не належить до тих дерев, які приносять лихо, але не варто бути легковажним з цією рослиною. Які ж народні прикмети про волоський горіх існують і чому їх варто знати?

Не можна садити горіх біля хати. Це може призвести до того, що рослина висмокче всю енергію з будинку і людей, які в ньому живуть. Його краще садити подалі від будинку, на околицях саду або городу.

Не можна зламувати гілки горіха. Це може призвести до того, що рослина помститься і пошкодить ваше здоров'я або майно. Горіх має свою душу і пам'ять, і не любить, коли його ображають або калічать.Тому горіх треба обрізати акуратно і тільки за потреби, а зламані гілки спалювати або закопувати.

Горіх, на думку наших предків, може принести незгоди в особистому житті та чвари у родині. Саджаючи біля будинку це дерево, господар може накликати злих духів, які поселяться на кронах і будуть сіяти розбрат і нещастя.

Від цього також пішло повір’я, чому не можна зрізати горіх, якщо за деяких причин він вже росте на подвір’ї: злі духи розлютяться ще більше і можуть накликати смерть або пожежу за те, що зруйнували їхню домівку.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: прикмети