Чим замінити цукор у варенні, щоб нічого не злиплося (РЕЦЕПТ)

Здоровіші будете!

Найчастіше у солодкій консервації цукру використовується більше, ніж самих фруктів і ягід. Але є декілька робочих способів зменшити кількість цукру

Пептин або лимонна кислота

Використання пептину і лимонної кислоти при приготуванні варення дозволяє зменшити кількість використовуваного цукру рівно вдвічі.

На 1 кг фруктів, під час використання пептину, кількість цукру можна скоротити до кількості 300 г замість 1 кг.

Агар-агар

Під час використання 1 ч.л. агар-агару у варення на 1 кг фруктів потрібно додати 500 г цукру замість 1 кг.

Ягідне пюре

Деякі замінюють компот ягідним пюре, в яке додають трохи цукру або навіть без нього. Подібний продукт можна заморозити і за необхідності використовувати.

Пюре можна вживати і в чистому вигляді, і розбавляючи водою до стану компоту.

Подібне пюре також корисно тим, що воно не піддається температурному впливу.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook