Чим корисна молода картопля, як приготувати та які є протипоказання?
Виявляється, що не всім можна смакувати цей продукт
Сезон молодої картоплі у розпалі, який триває від квітня до липня. Багато смачних страв та гарнірів готують з картоплі у будні та свята.
— Молода картопля містить багато вітамінів групи В, А, С, К. Також білки, вуглеводи, антиоксиданти, залізо, маній, фосфор, кальцій, практично не містить жирів. У молодої картоплі менше крохмалю, тому вона корисніша за стару картоплю, - пише 24 канал
У молодій картоплі міститься мало калорій, тому може використовуватись в дієтичному харчуванні та для тих, хто дотримується здорового харчування.
Не рекомендують вживати картоплю при алергії на продукт, вагітним, жінкам, які годують, маленьким дітям, хворим на діабет, а також при діареї, при жовчнокам'яній і нирковокам'яній хворобах.
Обирати картоплю треба уважно дивитися на колір. Бульба має бути твердою, сухою, без слідів та пошкоджень. У молодої картоплі шкірка тонка, напівпрозора й не має лущитися.
Молода картопля може містити нітрати. При натисканні нігтем на бульбу волога не повинна сочитися. Якщо виділяється – у картоплі багато нітратів.
- Багато картоплі не варто купувати, бо погано зберігається. Загорніть картоплю у пергамент та покладіть у холодильник. Зберігайте не більше трьох діб.
- Для збереження корисних вітамінів рекомендують обирати бульбу середнього розміру, бо поживних речовин у великій картоплі менше.
- Перед приготуванням замочіть картоплю у мисці з холодно водою на 30-35 хвилин. Найкраще почистити картоплю від шкірки.
- Викидайте картоплю із зеленими плямами, яка містить отруйну речовину. Проростання і позеленіння, свідчить про збільшення в бульбі шкідливої отруйної речовини.
Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ