Чи шкідливо запивати їжу водою

Відповідає фахівець

Чи варто під час вживання їжі пити воду? Багато хто вважає, що таке запивання шкідливе, бо розбавляє шлунковий сік. 

Але кандидат біологічних наук, біохімік-аналітик, нутриціолог, медичний науковий  співробітник Венеціанського інституту молекулярної медицини Наталія Наумова запевняє, що шкоди від вживання води немає.

Шлунковий сік прекрасно адаптується до вмісту шлунка: він миттєво реагує на вміст. Як розбавляється, так і концентрується. Крім того, вода дуже швидко евакуюється, проходячи зі шлунка далі шлунково-кишковим трактом (ШКТ).

 

Вода до того ж ще й пом’якшує харчову грудку та її проходження тим же ШКТ. Перетравлення відбуватиметься легше і швидше, як і засвоєння поживних речовин.

За словами Наталії Наумової, при запиванні їжі водою шлунковий сік не розбавляється і рН не змінюється:

Якби вода (чи лимон, чи сік) могли значуще змінити рН і порушити гомеостаз, то людство б не вижило.

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook