Чи потрібно студентам йти до ТЦК: відповідь Міноборони

Студенти мають оновити свої контактні дані

Студенти денної форми навчання мають принести відповідні підтверджувальні документи до ТЦК для оновлення даних.

Про це в інтерв’ю Youtube-каналу «Є питання» повідомила заступниця Міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

Вона пояснила, що наразі є два напрямки оновлення даних. Перший напрямок — це 60 днів оновити свої контактні дані: телефон, фактичне місце проживання, електронна пошта, якщо вона є. За відсутності пошти є право її не заповнювати.

Що стосується контактних даних, тут взагалі все просто: три поля оновив, мітка часу є і все добре.

 

Важливо, що зараз по низці даних, наприклад по денній формі навчання, людина має піти в ТЦК і показати папірець.

 

Але ми зараз перебудовуємо роботу Генштабу і ТЦК та СП, щоб працівник ТЦК без відома людини міг запросити дані в реєстрі Міносвіти і далі надати людині відстрочку, — сказала Катерина Черногоренко.

Заступниця Міністра додала, що це потребуватиме певної зміни нормативно-правових актів, але у Міноборони розраховують зробити це до кінця літа.

Поки що потрібно принести дані в ТЦК, не в ЦНАП, тому що монопольне право внести дані в «Оберіг» має тільки працівник ТЦК, – підкреслила Катерина Черногоренко.

Другий напрямок — військові дані, які є в ТЦК, це пару десятків персональних даних і до десяти службових даних, таких як ВОС, військове звання тощо.

Дані, які встановлені законом про «Оберіг» окремо оновлюються, ми робимо все, щоб зробити їх автоматизованими, але це певна робота. Ми працюємо з Генеральним штабом і це доробимо, — додала вона.

За інформацією АрміяInform, протягом минулого тижня облікові дані через застосунок Резерв+, ТЦК або ЦНАП оновили ще 995 224 громадян. У Міноборони також пояснили, що оновлення даних не вимагає проходження ВЛК.

Джерело: АрміяInform

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook