Через які хвороби у роті з'являється дивний присмак 

Це не просто дискомфорт, це ознака змін в організмі

Чимало людей знають про проблему дивного присмаку в роті. Це може бути присмак металу, кислий, солодкий, гіркий смак чи навіть присмак ацетону. Такий неприємний симптом не тільки завдає дискомфорту, а й може свідчити про наявність певних проблем зі здоров'ям. 

Однією з найчастіших причин неприємного присмаку є оральний кандидоз. Він може розвинутись після приймання антибіотиків або при зловживанні цукром. 

Грибок кандида любить цукор, тому насамперед потрібно виключити солодощі та порожні вуглеводи з меню. Для місцевого лікування можна прополоскати рота рідким немолочним пробіотиком, водою з яблучним оцтом (через трубочку, щоб не пошкодити емаль) або розчином морської солі.

 

Але головне – треба працювати над оздоровленням кишківника та корекцією дієти.

Дивний присмак у роті може турбувати вагітних жінок. Зазвичай це з дефіцитом нутрієнтів, особливо цинку. Поповнити його запаси допоможуть устриці та червоне м'ясо. У період менопаузи причиною неприємного присмаку часто стають зміни рівня естрогену, які впливають на роботу печінки. 

При цукровому діабеті нерідко страждають нерви, у тому числі відповідальні за сприйняття смаку та запаху. Одним із найкращих засобів для підтримки нервової системи при діабеті є бенфотіамін.

Але найчастішою причиною дивного присмаку у роті, є проблеми з печінкою. Для їх вирішення необхідно підвищити рівень головного антиоксиданту – глутатіону.

У цьому допоможуть селен, розторопша, хрестоцвіті овочі та періодичне голодування. Це покращить роботу печінки та допоможе вивести важкі метали з організму.

Дефіцит цинку, кислотний рефлюкс, інфекції в пазухах носа — це теж може стати причиною неприємного присмаку. 

Люди, які практикують кето-дієту, можуть відчувати смак або запах ацетону в роті під час адаптації до кетозу. Це має тимчасовий характер і пов'язане  з виробленням спеціальних кетонів .

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook