Часникові огірки – найкращий у світі рецепт зимової заготовки

Закуска, яку зацінять всі – огірки виходять дуже хрусткі та ароматні, за раз можна з’їсти цілу банку

У приготуванні часникових огірків – абсолютно нічого складного. Цей процес не займе багато часу, зате взимку Ви не раз згадаєте той день, коли вирішили випробувати цей рецепт

Інгредієнти:

  • огірки - 3 кг
  • часник - 1 головка
  • сіль - 70 г
  • цукор - 110 г
  • оцет (6%) - 110 мл
  • олія - 100 мл
  • насіння гірчиці – 1-2 ст.л.

Приготування:

Огірки очищаємо від шкірки і добре промиваємо, нарізаємо тоненькими кружечками десь по 2 мм. Засипаємо нарізані огірки цукром та сіллю, додаємо почищений часник і заливаємо оцтом, а тоді – олією. Усе добре перемішуємо й лишаємо на 40 хв.

Перекладаємо цей огірково-часниковий салат у попередньо простерилізовані в духовці банки (стерилізувати їх потрібно при температурі 100 градусів).

 

В кожну банку докладаємо приблизно 1/3 ч.л. насіння гірчиці і не дуже щільно накриваємо банки.

Для стерилізації беремо велику каструлю, на дно якої вкладений рушник. Воду заливаємо по «плечики» банок, тобто лишають десь 3-4 см до верхівки. Вмикаємо газ і після того, як вода закипить, чекаємо 15 хв.

Дістаємо банки, добре закручуємо кришки і вкриваємо їх ковдрою. Щойно вони охолонуть – переставляємо у прохолодне місце на довге зберігання.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook