Буває на кожній кухні: чудова безкоштовна підгодівля для домашніх вазонів

«Горохова» вода

Досвідчені квітникарі радять підживлювати рослини водою, що залишилась після замочування гороху чи інших бобових перед приготуванням.

Цей засіб безкоштовний – адже ви все одно час від часу «готуєте» цю воду на кухні, інакше просто вилили б її.

Вода, в якій був замочений горох перед варінням — чудова підгодівля для старих і слабких рослин.

Зазвичай горох замочують, щоб він був м'якшим і швидше приготувався. Ось ця «горохова» вода, що залишилася після цієї процедури, яку найчастіше просто виливають, — прекрасне добриво для рослин.

Річ у тім, що поки горох відмокає, з нього у воду виходить крохмаль, який у рослині виконує функцію «складу поживних речовин».

Просто кожен раз, коли зберетеся варити горох або інші бобові, поливайте рослини водою, що залишилася від них. Рослини вам будуть вдячні. 

Джерело: Квіти та рослини

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook