Будете їсти банку за раз: рецепт дивовижної заготівлі, з якою зелень залишається, наче з грядки

Поки сезон свіжої зелені в розпалі зробіть заготовку

Пропонуємо приготувати пасту з зелені, яка стане паличкою-виручалочкою взимку. Нею можна заправляти свіжі овочеві салати, використовувати як соус, додавати в різні маринади для овочів і м’яса, і просто намазувати на хліб і їсти в прикуску.

Наприклад, з відвареною картоплею – дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Кріп – 400 г
  • Волоські горіхи – 80 г
  • Часник – 4-5 зубчики
  • Цедра – 1 лимона
  • Сік – 1 лимона
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Соняшникова олія – 150-180 мл.
  • Вихід 2 банки по 0,4 л.

Кріп довільно нарізаємо разом із стеблами і перекладаємо в чашу блендера. Додаємо часник, цедру та сік одного лимона.

Волоські горіхи заливаємо кип’ятком, залишаємо на 5 хвилин, потім обсмажуємо на сухій сковороді до злегка золотистого кольору.

Обсмажені горішки охолоджуємо і перекладаємо у блендер.

Всипаємо цукор, сіль, вливаємо олію і перемелюємо в кашу до повної однорідності.

Готову пасту розкладаємо по сухих чистих баночках, закручуємо кришками і прибираємо для зберігання в холодильник чи льох.

Така паста зберігається близько двох місяців. Для більш тривалого зберігання пасту краще заморозити.

Джерело: zhyttia.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook