Брамборачка (РЕЦЕПТ)

Здивуйте свою сім'ю новим супом на обід

Брамборачка – традиційний для чеської кухні картопляний суп з білими грибами.
 
Рецептів приготування цієї страви є багато. Одні готують лише зі свіжими грибами, інші кажуть, що можна використати і сушені гриби. Багато хто додає до супу ще багато овочів: моркву, селеру, цибулю-порей і навіть брюссельську капусту. Хтось заправляє вершками, а хтось – сметаною.
 
Спробуйте приготувати і ви!
 
Інгредієнти:
  • картопля - 600 г
  • білі гриби (свіжі або заморожені) - 400 г
  • ріпчаста цибуля - 250 г
  • масло вершкове - 50 г
  • пшеничне борошно  - 2 ст. л.
  • часник - 2-3 зубчики
  • вершки 20% - 200 мл
  • майоран - 1 ч. л.
  • кмин - 1/2 ч. л.
  • овочевий / курячий бульйон або вода - 1,3 л
  • сіль, чорний мелений перець - на смак

Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками. В каструлі, де буде варитися суп, розтопити вершкове масло, додати цибулю і на невеликому вогні, помішуючи, смажити 8-10 хвилин до прозорого стану.

Після цього до цибулі додати сушений майоран і кмин, який попередньо слід перетерти у ступці. Все перемішати і смажити ще 2 хвилини.

До цибулі додати борошно і, весь час помішуючи, смажити до золотистого кольору. У разі потреби, можна додати ще трошки вершкового масла або соняшникової рафінованої олії.

Додати гарячий бульйон чи воду, ретельно перемішати і довести до кипіння. Додати картоплю, порізану невеликими кубиками і варити 5 хвилин.

Далі додати гриби, порізані довільними шматками. Посолити, поперчити і варити 20 хвилин. Потім додаємо подрібнений і вершки. 

Суп «Брамборачка» готовий.

 

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: СУП