Борщ за 30 хвилин, і він зовсім не водянистий: бабця Ліда навчила хитрому рецепту

Швидкий рецепт наваристого борщу

Борщ - страва, яка асоціюється з домашнім затишком, ароматами дитинства та багатогодинним варінням, але сучасні господині хочуть смачно і швидко. Щоб борщ не був водянистим, а на смак, як після тривалого томління, потрібно спочатку протушкувати окремо овочі на сковороді.

Саме цей прийом дозволяє «розкрити» смак кожного інгредієнта, зберегти яскравий колір буряка і отримати густий, ароматний борщ навіть без бульйону.

Інгредієнти:

  • 1 – буряк
  • 1 – морква
  • 1 – цибулина
  • 2 – картоплини
  • 150 г – капусти
  • 2 ст. л. – томатної пасти або 2 помідори
  • 2 ст. л. – олії
  • сіль, перець, лавровий лист

Буряк, моркву й цибулю натерти або нарізати дрібно, обсмажити на сковороді в олії 10 хвилин, додати томатну пасту і ще тушкувати 5 хвилин, буряк залишиться яскравим і не втратить колір.

У цей час треба закип’ятити воду в каструлі, додати нарізану картоплю й капусту, варити 10 хвилин, додати підсмажені  овочі в каструлю, посолити, поперчити на смак, кинути лавровий лист, варити ще 5 хвилин і все готово! Настояти під кришкою 10 хвилин перед подачею.

Смачного!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook