Борги за комуналку не розсмокчуться: місцева влада готова погасити борги своїх мешканців

Поки про свої наміри оголосили в одному місті 

Українцям допоможуть впоратися з боргами за спожиті комунальні послуги. Йдеться про малозабезпечені сім'ї, їхні борги за світло, воду та газ готова погасити міська рада Одеси. 
 
Це муніципальна допомога сім'ям, які опинилися в скруті й не можуть оплатити комунальні послуги. Програма діє для мешканців Одеси, і після звернення громадян з міської скарбниці гасять їхні борги.

Комісія прийняла рішення призначити адресну муніципальну допомогу на погашення заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги 80 громадянам Одеси на загальну суму 797 220 грн.

 

Трьом громадянам надані рекомендації для призначення адресної муніципальної допомоги на погашення заборгованості, - йдеться у повідомленні. 

Для багатьох сімей це реально шанс вишкребтися з боргової ями, але тепер за борги за комунальні послуги нараховують пеню та штрафи. Крім того, за борги можуть й припинити надання послуг. Виконавча служба може заарештувати банківські рахунки боржників, а в окремих випадках конфіскувати майно боржника - як рухоме, і нерухоме. 

До речі, в Україні вже анонсували нові санкції боржникам за житлово-комунальні послуги. Зокрема планують заборонити реєстрацію авто. 

Також нагадаємо, що в Україні запрацювала програма Національний кешбек. Накопиченими коштами можна оплатити зокрема й комунальні послуги. 

Джерело: Знай.юа

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook