Бійцю АТО зібрали гроші на «нову ногу»

Волонтери отримали кошти завдяки збору пластикових кришечок

Для бійця АТО з Березнівщини Андрія Усача, який втратив ногу, депутати-волонтери Рівненської міської ради Тетяна Воронко та Діана Гордійчук передали майже 67 тисяч гривень для виготовлення протезу. Ці кошти вдалося зібрати спільними зусиллями фондів «Руєвит» та «Овес».  У 2015 році «Овес» започаткував благодійну акцію зі збору пластикових корків, а волонтери «Руєвиту» звернулись до жителів міста, аби ті допомогли їм. Зібрані корки заважили близько 8 тонн, за які виручили 66915 гривень . Благодійники передали воїну гроші в приміщенні обласної ради.

До слова, Андрій пішов добровольцем до армії у березні 2014 року. Там він служив водієм у 80 бригаді. 17 липня в аеропорту Луганська його підрозділ накрили вогнем з «Градів». Через обстріли бійців не змогли вчасно доправити до шпиталю, тому хірург Дмитро Лось у польових умовах був вимушений відтяти ногу постраждалому, а також лікував роздроблену ліву руку та поранене осколками обличчя. Потім Андрія лікували у Харківському, пізніше у Львівському військовому шпиталі, а потім і в Київському. За цей час йому відновили руку та склали роздроблену нижню щелепу.

Наразі військовий стверджує - біда не зламала його життя. Андрій вдячний волонтерам, які допомагали його родині досить давно.

Я вирішив, що хочу після лікування зайнятися якимось видом спорту та досягти в ньому значних результатів, аби показати вже своїм прикладом, що втрата кінцівки не є приводом для депресії. Після війни необхідно в собі знайти сили для виходу з пост-травматичного стресу, шукаючи підтримки та розради в сім’ї, близьких та друзях.

Боєціь додав, що у шпиталі йому до рук потрапила книга австралійського письменника Ніка Вуйчича, яка і надихнула його жити далі.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook