Бійцю АТО зібрали гроші на «нову ногу»

Волонтери отримали кошти завдяки збору пластикових кришечок

Для бійця АТО з Березнівщини Андрія Усача, який втратив ногу, депутати-волонтери Рівненської міської ради Тетяна Воронко та Діана Гордійчук передали майже 67 тисяч гривень для виготовлення протезу. Ці кошти вдалося зібрати спільними зусиллями фондів «Руєвит» та «Овес».  У 2015 році «Овес» започаткував благодійну акцію зі збору пластикових корків, а волонтери «Руєвиту» звернулись до жителів міста, аби ті допомогли їм. Зібрані корки заважили близько 8 тонн, за які виручили 66915 гривень . Благодійники передали воїну гроші в приміщенні обласної ради.

До слова, Андрій пішов добровольцем до армії у березні 2014 року. Там він служив водієм у 80 бригаді. 17 липня в аеропорту Луганська його підрозділ накрили вогнем з «Градів». Через обстріли бійців не змогли вчасно доправити до шпиталю, тому хірург Дмитро Лось у польових умовах був вимушений відтяти ногу постраждалому, а також лікував роздроблену ліву руку та поранене осколками обличчя. Потім Андрія лікували у Харківському, пізніше у Львівському військовому шпиталі, а потім і в Київському. За цей час йому відновили руку та склали роздроблену нижню щелепу.

Наразі військовий стверджує - біда не зламала його життя. Андрій вдячний волонтерам, які допомагали його родині досить давно.

Я вирішив, що хочу після лікування зайнятися якимось видом спорту та досягти в ньому значних результатів, аби показати вже своїм прикладом, що втрата кінцівки не є приводом для депресії. Після війни необхідно в собі знайти сили для виходу з пост-травматичного стресу, шукаючи підтримки та розради в сім’ї, близьких та друзях.

Боєціь додав, що у шпиталі йому до рук потрапила книга австралійського письменника Ніка Вуйчича, яка і надихнула його жити далі.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень