Біля Дубенського замку розгорнули незаконне будівництво

Міського голову Дубна терміново викликали у Рівне

Через незаконне будівництво, яке виявили поблизу Дубенського замку у Рівненській ОДА відбулася нарада. Заступник голови ОДА Сергія Гемберга зустрічався з Дубенський міським головою Василем Антонюком, начальник управління культури та туризму Любов'ю Романюк та директором Державного історико-культурного заповідника м. Дубно Леонідом Кічатим.

Дубно – це культурний історичний духовний центр. Окрім Рівного та Острога воно входить до трикутника стратегії розвитку історико-культурної спадщини області. Окрім того, на наступний рік Президентом ініційована програма «Велика реставрація», де пріоритетним ми включили реставрацію Дубенського замку. Окрім того, замок – це ще й обличчя самого міста Тому, ми маємо шукати шляхи розв'язання таких проблем, - зазначив Сергій Гемберг.

Як повідомила Любов Романюк, після скарг щодо незаконного будівництва біля замку, представники управління провели виїзну нараду у Дубно. Де оглянули ці об’єкти та дійсно встановили факт незаконної забудови поблизу замку. 

За рішенням наради у Дубенській міськраді вирішили створити відділ історико-культурної спадщини. Така структура допоможе ефективно вести подальший контроль щодо незаконних забудов на території історичного міста та інших питань збереження його історико-культурної спадщини.

Окрім того, по кожному будівництву та забудовнику буде проведена детальна перевірка, як правоохоронними органами, так і профільним фахівцями Рівненської ОДА.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook