Білі гриби у сметані з картоплею: рецепт делікатесу з лісу

Це неймовірно смачно

Грибний сезон – у розпалі. Якщо вам вдалося знайти трохи білих грибів, пропонуємо вам приготувати неймовірно смачну вечерю з незабутнім ароматом. Білі гриби додадуть страві особливого смаку, а картопля буде ситним гарніром.

Інгредієнти:

  • Білі гриби
  • Цибуля
  • Картопля
  • Спеції
  • Сметана
  • Борошно – 2-3 ст.л.
  • Олія

Готувати страву дуже легко, адже попередньо відварювати білі гриби не потрібно.

Картоплю чистимо, ріжемо шматочками і відварюємо до готовності у підсоленій воді. Робити пюре з картоплі не треба.

Поки вариться картопля, готуємо гриби.

Очищаємо від бруду гриби, зрізаємо зайве, промиваємо і ріжемо доволі крупно. Під час готування вони зменшаться у розмірі.

На розігріту пательню кладемо гриби і починаємо смажити на середньому вогні.

Паралельно беремося за цибулю. Її дрібно нарізаємо і додаємо до вже притушкованих грибів. За потреби додати ще олії і тушкуємо все разом хвилин 10 потім додаємо кілька ложок жирної сметани. Її не шкодуйте, вона страви не зіпсує.

Тушкуємо у сметані ще хвилин 5, додаємо сіль та перець на смак і готуємо загущувач.

Борошно змішуємо з холодною водою. На 2 ст.л. борошна візьміть 50-80 г води. Добре розмішайте виделкою, щоб не було грудочок і залийте суміш у гриби. Добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Довго уварювати не треба.

Якщо вийшла загуста консистенція, можна додати води або вершків.

З картоплі зливаємо воду і додаємо у каструлю тушковані гриби.

Обережно перемішуємо і смакуємо!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook