«Безпечне місто» Рівне - удосконалюють

Почнуть з кількості камер у різних локаціях тергромади

У Рівному планують розвивати систему «Безпечне місто». Нині в рамках цього проєкту правоохоронці працюють із даними зі ста камер спостереження. Цього замало, повідомив міський голова Олександр Третяк:

- У нас зараз є близько ста камер. Треба, як мінімум, 300. Тоді правоохоронці зможуть слідкувати за безпекою. До програми «Безпечне місто» планують увімкнути й Квасилів.

 

Є мета зробити на території нашої тергромади якомога кращу систему безпеки.

 

Перший крок – підняти цю систему, щоб те у що вже вкладені кошти також працювало на максимум. Але паралельно почнемо готувати комплексний проєкт.

Раніше міський голова заявляв, що планує поспілкуватись із сусідніми ОТГ, які також можуть бути зацікавлені у програмі та встановленні камер відеоспостереження.

Якщо камери встановити на під’їздах до Рівного, то це буде взаємовигідно, а поліція таким чином зможе фіксувати пересування авто, наприклад, злочинців, з інших областей.

Нагадаємо, система камер відеоспостереження орієнтована не лише на моніторинг, а й на попередження інцидентів.

Йдеться не лише про розпізнавання номерів на авто та облич, а й збір аналітичних даних.

Зокрема, щодо трафіку на вулицях, що у перспективі допоможе розв'язати проблему із заторами та розробити нові маршрути для громадського транспорту.

Програму «Безпечне місто» почали реалізовувати у 2019-му році. На ці камери, що вже має місто, витратило 2 мільйони бюджетних коштів. Тоді передбачали купівлю ще 300 камер, аби встановити їх поблизу шкіл та дитсадків. 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook