Бацька не дає Путіну «спрятать хвост»: Кремль готує в Білорусі Майдан? (ФОТО)

Лукашенко назвав затриманих бойовиків із Росії «першою групою»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що затримані в республіці 33 найманці групи «ВАГНЕР» є першими з 180-200 осіб, які мали прибути. Вони були закинуті в країну з метою дестабілізації ситуації.

Він зазначив, що допуск російських військовослужбовців на територію Білорусі дає тільки президент і такого дозволу не було.

«Молодцы, что выяснили, что это первая группа. Я прочитал доклад, это точные данные сегодня. И попытка там сейчас спрятать «хвост» в России и сказать, что вот чуть ли не они с нами согласовали приезд этой группы, это полная ерунда».

Нагадаємо, під Мінськом затримали кілька десятків бойовиків ПВК «Вагнера». Білоруські правоохоронці заявили, що бойовики, швидше за все, приїхали в країну для дестабілізації ситуація перед виборами президента.

При цьому, оглядачі вважають загрозу наростання заворушень в Білорусі дуже високою:

«Заходу не потрібен традиціоналіст Лукашенко. Вони з радістю злили Григоровича – Путіну. Білоруси ж в масі своїй підтримують і люблять більше – Путіна, ніж Лукашенка, який їм за 25 років вже надоїв.

Так що перспективи у Бацьки далеко не райдужні. Йому протистоїть виразно проросійський кандидат – молода симпатична жінка, яку підтримує тепер вся опозиція.


Її підтримка росте, а в її кампанію вкладаються великі гроші і зрозуміло ким.
 

Так, її підтримують вже й білоруські націоналісти.

Ні, великий «Майдан» Путіну в Білорусі не потрібен, бо «майдани ж це зло». Не дай Боже щось подібне стане модним і перекинеться в Росію.


Тому, найпевніше, Кремль буде хитати ситуацію, а як побачить, що Лукашенко все ж виграє, то застосує формат «невеликої революції», певний «палацовий переворот» на тлі чи напередодні виборів»

Вище ми виклали думку, яка на різні лади повторюється експертами на просторах інтернету.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook