«Бандитський» суп з 90-х. Секрети приготування
Наразі це вважається ледь не ресторанною стравою
Цього разу королева столу – солянка. Це не просто страва, а суп з історією.
В давнину суп називали селянкою. Бо готували переважно у селах, з продуктів, які попадуться під руку. Інша версія говорить, що «солянка» вирізнялася тим, що була особливо солоною, на відміну від інших супів. Власне в Україні й досі солянку готують переважно після Різдва і Пасхи, коли вдома лишається всього й потроху.
А от у 90-ті солянку прозвали «бандитським» супом. Спитаєте, то при чому тут «бандитський суп»? Річ у тім, що солянка дуже поживна і жирна страва. Тож її у 90-ті часто споживали під час застілля, що дозволяло її поціновувачам довго сидіти за столом і не хмеліти.
Страву почали частіше замовляти у кафе, а згодом й у ресторанах. Сьогодні її готують з доволі вишуканих інгредієнтів.
Секрет 1
Солянка повинна бути густою. Це і перше, й друге на столі одночасно. У цьому випадку з начинкою переборщити важко. Якщо покласти мало начинки, солянка буде рідкою, а значить, це уже не солянка. Води для приготування солянки треба брати на третину менше, ніж для інших перших страв.
Секрет 2
Пікантна кислинка. Бульйон на солянку має бути концентрованим й туди треба додавати правильні інгредієнти – оливки, каперси, лимон і солені гриби. Останнє можна замінити солоними огірками.
Секрет 3
Прянощі. По справжньому пряною солянку зроблять тільки натуральні інгредієнти. Такого ефекту використанням магазинних сумішей не досягнути. Найкраще використовувати часник, кріп, петрушку та перець чорний у зернах.
Секрет 4
М'ясо. Бульйон можна зварити й на кістках, але м'ясо у суп треба класти вищого сорту! Псувати солянку дешевою ковбасою не варто. Загалом, за правило вважається додавати у солянку п’ять м’ясних складових.
Секрет 5
Варити солянку треба у посуді з товстими стінками і дном. Так страва тривалий час буде на вогні варитися, а не випаровуватися.
Секрет 6
Жодної картоплини у супі. Чимало господинь і не уявляють, як не класти картоплю в суп. В ідеалі - ніякого крохмалю у солянці бути не повинно.
Смачного!
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ