Балканська закуска: мариновані помідори, які першими «розлітаються» зі столу (РЕЦЕПТ)
Їх гості з’їдають навіть швидше, ніж м’ясо
Ця особлива балканська закуска традиційно подається прямо до щойно приготованого шашлику
Інгредієнти:
- солодкий перець - 2 шт.
- помідори - 3 шт.
- часник - 3 зубчики
- оливкова олія - 100 мл
- яблучний оцет - 1 ст.л.
- цукор - 2 ч.л.
- сіль - 1 ч.л.
- базилік (сушений) - 1 ч.л.
- паприка - 1 ч.л.
- чорний мелений перець - 1/3 ч.л.
- петрушка і кріп - до смаку
Приготування:
Нарізаємо невеликими шматочками болгарський перець і перекладаємо його в блендер. Додаємо часник і перемелюємо все в однорідну масу. Перекладаємо у глибоку миску. Тепер додаємо сюди оливкову олію, тоді - оцет, цукор, сіль, паприку, чорний перець і сушений базилік
Помідори ріжемо невеликими часточками в окрему миску. Поливаємо їх соусом, який щойно приготували.
Шинкуємо до помідорів зелень та акуратно, намагаючись не пошкодити томати, перемішуємо.
Ставимо у холодильник на годину, щоб помідори добре замаринувались
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ