Баклажани і помідори – все, що треба для щастя: неймовірний теплий салат (РЕЦЕПТ)

Смачний і дуже незвичайний салат

Капоната з баклажанів — це чудова приправа або закуска, яку можна подавати як гарячою, так і холодною! Єдине, що варто додати для ідеальності – підсмажений хрусткий хліб.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • баклажан - 1 шт.
  • оливкова олія - 1/4 склянки
  • селера - 1 склянка
  • цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.
  • часник - 1 зуб.
  • консервовані помідори - 300 г
  • оливки (без кісточок) - 12 шт.
  • каперси - до смаку
  • паста томатна - 1 ст.л.
  • орегано сушене - 1 ч.л.
  • оцет винний червоний - 2 ст.л.
  • цукор - 2 ч.л.
  • сіль - 1 ст.л.
  • петрушка - 1 пучок
  • перець чорний - до смаку

Приготування:

Посипте баклажани сіллю і покладіть на друшляк, встановлений на мисці. Залиште приблизно на 20-30 хв. Промийте і добре висушіть.

Розігрійте 2 ст.л. оливкової олії у великій сковороді на середньому вогні. Додайте селеру і готуйте, часто помішуючи, до розм’якшення, приблизно 4 хв. Додайте цибулю і часник, готуйте і помішуйте, доки цибуля не стане м’якою і злегка золотистою – приблизно 5 хв.

Перекладіть суміш шумівкою у миску.

Знову розігрійте 2 ст.л. оливкової олії у сковороді. Додайте баклажани і готуйте, постійно помішуючи, до легкого рум’яного кольору 5-7 хв.

 

Тоді додайте суміш селери, помідори, оливки, каперси, томатну пасту та орегано. Доведіть до кипіння, зменште вогонь до мінімуму і готуйте без кришки, поки капоната не загусне – приблизно 15 хв.

Приправте капонату оцтом, цукром, сіллю і чорним перцем. Перекладіть в сервірувальну миску й прикрасьте петрушкою.

Джерело: SHUBA

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook