Бабусина паска, яка завжди вдається і довго не черствіє

Покрокова інструкція

Час шукати рецепт, за яким пекти паску до Великодня. Пропонуємо вам спробувати спекти паску за вдалим рецептом. Він легкий і перевірений роками. Паска виходить смачна, волога і у міру солодка, водночас має повітряну структуру.

Рецепт на 10 пасок об’ємом, як банка 0,5 та по 250 г кожна, або 5 пасок об’ємом, як 1 л, банка та по 500 г кожна.

Інгредієнти:

  • 1 кг – борошна
  • 400 мл – теплого молока
  • 10 – яєчних жовтків
  • 100 г – дріжджів
  • 200 г – масла
  • 200 г – цукру
  • 150 г – родзинок
  • 50 г – ванільного цукру
  • ½ ч. л. – солі
  • цедра з 1 лимона

Готуємо опару. В тепле молоко додаємо дріжджі, 1 ст. л. цукру та 3 ст. л. борошна, залишаємо на 15 хв.

Тим часом готуємо тісто. Розтираємо яєчні жовтки з цукром, додаємо ванільний цукор та сіль, розмішуємо до однорідності. Вливаємо розтоплене масло, додаємо потерту цедру з 1 лимона, знову розмішуємо. Вливаємо опару, продовжуємо розмішувати. Всипаємо родзинки, порціями додаємо борошно, замішуємо тісто.

Набираємо тісто у форму, залишаємо на 1 годину, щоб підійшло та збільшилось в об’ємі вдвічі.

Змащуємо паску збитим яйцем та випікаємо в попередньо розігрітій духовці при 180 градусах – 45 хв.

Докладніше – дивіться на відео.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook