Ароматний узвар на Різдво: в якій послідовності додавати сухофрукти, щоб вийшов смачний напій

Ви тепер тільки так готуватимете

Узвар — це компот із сухофруктів, традиційний український напій на Різдво та Водохреща, а також на народження дитини. Хоча і в будь-який інший день він дуже смачний. Узваром за традицією заправляється кутя на Різдво.

Сухофрукти і ягоди в його складі символізують родючість і солодке життя. 

Традиційно узвар варять із засушених яблук і груш. Крім сушених яблук і груш в напій додають родзинки, курагу, чорносливи, сушену вишню або свіжі сливи.

Інгредієнти:

  • вода - 3 л;
  • яблука сушені - 200 г;
  • груша сушена - 200 г;
  • чорнослив - 100 г;
  • родзинки - 100 г;
  • мед - 4-5 ст. л.

Всі фрукти розкласти по окремих ємностей і ретельно промити. Залити теплою водою на 10 хвилин, злити воду і промити знову.

Потім налити в каструлю 3 л води і додати сушені яблука. Включити середній вогонь на плиті.

Через 5 хвилин додати у воду груші, потім ще через кілька хвилин додати родзинки і чорнослив. Довести узвар до кипіння і відразу вимкнути.

У гарячий узвар додати мед на смак.

Залишити напій остигати під закритою кришкою.

Джерело: Уніан

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook