Ароматна часникова паста: рецепт легкої заготовки на цілий рік

Пропонуємо аж два варіанти смачної гострої приправи

Заготівля часнику на зиму - відповідальна, але зовсім нескладна справа.

Весь процес займе усього кілька хвилин, зате приготованою пастою можна буде ласувати цілий рік.

Інгредієнти:

Перший спосіб:

  • 250 г часнику
  • 1 ч. л. солі
  • 30 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку

 

Другий спосіб:

  • 250 г часнику
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • 30 мл соняшникової або оливкової олії
  • 2 гілочки кропу

Приготування

Перший спосіб

Насамперед чистимо часник і відправляємо його у блендер, щоб добре подрібнити. Далі у чашу блендера додаємо сіль, лимонний сік і оливкову олію. Знову перемішуємо.

Порада. Натерти на тертці або пропустити часник через м'ясорубку - не варіант. Таким чином ніколи не вдасться подрібнити його саме так, як це зробить блендер.

Готову пасту потрібно помістити у чисту скляну баночку, а зверху залити трохи оливкової олії. Закриту банку зберігати у морозильній камері. Це дуже зручно, адже паста не замерзає як камінь і її дуже легко потім витягувати з ємності.

Другий спосіб

Знову починаємо з очистки і подрібнення часнику у блендері. Далі додаємо нарізаний кріп, сіль, олію, оцет. І знову все добре перемелюємо разом до однорідної маси.

І ось, через кілька хвилин у вас уже готова красива ароматна часникова паста. Якщо ви робите відразу велику порцію, то частину можна заморозити, а решту - заховати у холодильник.

Таку часникову пасту можна просто мазати на хліб, а можна додавати в салати, борщ або до м'яса.

За матеріалами Ukr.Media

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook