Аптеки Рівного досі торгують інгредієнтами для наркотиків, - активісти

Попри те, що суд триває

У Рівному в аптеках продають сильнодійні препарати без рецепта. Подекуди наркомани використовують їх, як інгредієнти для приготування наркотиків.

Про це розповіли члени громадських організацій «Здорова країна» та «Характерник». Торік вони проводили акцію, в рамках якої підсилали до двох закладів на вулицях Макарова та Костромській своїх людей.

Без рецепта їм безперешкодно продавали пігулки, на кшталт солпадеїну та інших кодеїновмісних препаратів. Попри розголос у ЗМІ та нарікання рівнян, жодну з цих аптек досі не закрили, розповідає представник ГО «Характерник» Ігор Сухий:

У вересні торік активісти Рівного провели акцію з контрольною закупкою без рецепта на Мельника, 16. Був розголос у ЗМІ, але на сьогодні аптека працює, відкрилася ще одна. В суді щодо власника аптек Мазепи триває судова справа вже три роки.

Обидві аптеки належали підприємцю Юрію Мазепі або його близьким. У Рівненському міському суді вже три роки тягнеться справа щодо притягнення чоловіка до відповідальності.

В поліції кажуть, що за час розслідування щодо Юрія Мазепи правоохоронці зібрали досить необхідних доказів. Ще у 2014 році провели обшуки в аптеці підприємця на Костромській.

Сам Мазепа запевняв суд, що він не торгує такими препаратами. Та слідчі відстежили канали, де підприємець закупляв ці товари. Нині справа висить у повітрі. Посприяти закриттю цих аптек активісти просять міську владу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook